Biblioteca de citate

BIBLIOTECA DE CITATE

Marcos-Saboya-Gualter-Pupo-Fingerprint-Library01

Fiecare carte e unică. Fiecare ţese în imaginaţia  cititorului o lume unică. Sunt cărţi care ne cuceresc prin acţiune. Sunt cărţi care ne cuceresc prin atmosferă. Dar cele mai multe  cărţi  ne cuceresc printr-o expresie surprinzătoatre şi adevărată, pregătită în contextul multor pagini , apărută totuşi pe neaşteptate din noianul de cuvinte. În faţa ei ne oprim miraţi de întâlnire, şi simţim înfioraţi atingerea marii literaturi. Poate că pentru alţii nu reprezintă nimic. Dar pentru noi, pentru că a atins un colţ adânc al sufletului nostru, e o părticică a bucuriei lecturii. Împărtăşiţi cu alţii ceea ce vă place atunci când citiţi! Îmbogăţăţiţi-le lectura cu ideile şi impresiile voastre! În Biblioteca de citate e voie să vorbiţi tare, să râdeţi cu hohot sau să vă contraziceţi vehement. E voie orice!

Citeşte tare, în şoaptă, râzând, cu ochii închişi, în casă, în gând, la lumina   lanternei, citeşte …

child-reading_2492898b-460x288

27 de păreri la “Biblioteca de citate

 1. Iris V.

  Se va inbata cu aroma mea-o expresie obisnuita la prima vedere pentru multi,dar nu si pentru mine.Cand am citit-o prima oara a fost ceva foare neinsemnat.Apio am recitit-o,am recitit-o,glasul a inceput sa imi tremure si m-am oprit brusc.Atunci am inteles ca aceasta expresie imi va ramane pentru toata viata nu doar in minte ci si in suflet.
  Chiar si acum, dupa mult timp o rostesc si glasul mi se subtiaza dupa care am intrat in lumea mea,o lume perfecta, de unde nu ma poate scoate nimeni.

  Răspunde
 2. Maria T.

  „Suntem capabili sa trimitem in spatiu avioane super-sonice si rachete,sa identificam un criminal dupa un fir de par sau o particula minuscula de piele,sa cream o rosie care sa stea 3 saptamani in frigider fara sa se increteasca pielea pe ea,sa pastram miliarde de informatii intr-un cip microscopic.Suntem capabili sa lasam oamenii sa moara pe strazi.”-Printesa si cersetoare ,de Delphine de Vigan

  Răspunde
 3. Maria T.

  „Suntem capabili da trimitem in spatiu avioane super-sonice si rachete,sa identificam un criminal dupa un fir de par sau dupa o particular minuscula de piele,sa cream o rosie care sa stea trei saptamani in frigider fara sa se increteasca pielea pe ea,sa pastram miliarde de informatii intr-un cip microscopic.Suntem capabili sa lasam oamenii sa moara pe strazi” -Printesa si cersetoare,de Delphine de Vigan

  Răspunde
 4. Catinean Daniela

  „Pe noi ne apără trei ziduri: zidul prieteniei, zidul iubirii și zidul apărării (zidul pe care il are toată lumea, dar al nostru e de două ori mai puternic pentru că fiecare avea unul), in această ordine. Noi ne aflăm in spatele zidului prieteniei. Dacă cineva reușește să distrugă zidul apărării, zidul iubirii și cel al prieteniei se unesc și formează un zid foarte, foarte puternic. Orice ar fi nimeni și nimic nu ne poate despărţi!”

  Răspunde
 5. Ionela Basota

  Dacă tu l-ai făcut, Daniela, ai o înclinaţie către aforism. Aşteptăm şi alte cugetări. Felicitări!

  Răspunde
 6. Catinean Daniela

  „Biblioteca nu este doar o cameră plină de cărţi. E aceea cameră in care te poţi bucura de o liniște deplină și poţi ajunge in al treilea tărâm: TĂRÂMUL LITERATURII.”
  Dacă cândva te vei plictisi ce trebuie să faci e să mergi la bibliotecă!😀😀😀

  Răspunde
 7. Ionela Basota

  O definiţie sinceră, adevărată şi nu lipsită de lirism…Sper să ne-o amintim când ne vom plictisi!

  Răspunde
 8. Catinean Daniela

  „Dăruiește un lucru drag unei persoane dragi și vei primi un lucru și mai drag decât acel lucru drag care i l-ai dăruit persoanei dragi!”
  Acest citat e ușor de inţeles, dar pentru a-l inţelege cu adevărat trebuie să-l inţelegi cu sufletul. Dăruiește și tu un lucru drag unei persoane dragi, dar asta nu pentru a primi ceva la schimb. Fă-o din inimă!

  Răspunde
 9. Moisa sin gheorghe rebeca fabiola

  Biblioteca este templul învățături ,iar învățătură a eliberat mai multi oameni decât toate războaiele din istorie!

  Răspunde
 10. Catinean Daniela

  „Dorul e cel mai insuportabil sentiment din lume pe care l-a simţit omul vreodată. Cred ,că nu ţi-a fost nici ţie, nici altcuiva dor să-ţi fie dor. Iţi voi spune un secret. Ascult-aici: Dorul e sentimentul iubirii! De ce? Pentru că dacă vezi pentru prima dată după mult timp o persoană dragă de care ţi-a fost dor, e mai mare dragul când vă-ntâlniţi și simţi cel mai frumos sentiment din lume… IUBIREA.”

  Răspunde
 11. Catinean Daniela

  „Nimeni nu a spus ca o să fie ușor, dar e mai rau dacă renunţi.”
  Am păţit și eu asta de curând. M-am incurajat cu acest proverb. Acum câteva zile mi-am luat o pisicuţă. La inceput a fost greu… sinceră să fiu nici acum nu e prea ușor și am vrut să dau inapoi, să-mi dau pisicuţa omului care mi-a dat-o. Atunci mi-am adus aminte de acest proverb și am rezistat. Acum sunt bucuroasă de decizia mea si pot sta cu pisica mea fericită, să m-ă bucur de ea. Acum sunt la bunica, iar pisica stă pe mine și sunt fericită că nu am dat inapoi.😃😀🐱
  P.S.: A-ţi trecut și voi prin asta? Ce s-a intâmplat? Ce decizie a-ţi luat?

  Răspunde
 12. Catinean Daniela

  „Dacă trecutul tău e trist, trecutul e trecut, și-atât. Dacă trecutul tău e vesel, trecutul e prezent, atât. Nu uita că tu decizi ce e trecutul tău. Nimeni nu poate să aleagă in locul tău… pentru că trecutul tău e trecutul tău,”

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *