Top 10

the-winner-is

Iată o listă… deschisă de lecturi pentru iarna aceasta. Citiţi, comentaţi şi… VOTAŢI-VĂ CARTEA PREFERATĂ!!!

Angie Sage- Răpirea broaştelor

Beverly Cleary- Ramona

Cezar Petrescu- Fram, ursul polar

Charles Dickens- Prinţ şi cerşetor

Cornelia Funke- Inimă de cerneală

David Wiliams- Bunicuţa hoţomană

E. B. Withe- Pânza Charlottei

Edmondo de Amicis- Cuore

Ellis Weiner- Gemenii Templeton au o idee

Enid Blyton- Pădurea fermecată

Gellu Naum- Cărţile cu Apolodor

Gellu Naum- Cel mai mare Gulliver

Horia Corcheş- Istoria lui Răzvan

Jack London- Colţ Alb

Jacqueline Wilson- Povestea lui Tracy Beaker

Jeff Kinney- Jurnalul unui puşti

Jory John, Mac Barnett- Cei doi teribili

Judy Blume- Povestea unui omuleţ din clasa a IV-a

Jules Verne- Insula misterioasă

Jules Verne- Ocolul pământului în 80 de zile

Jules Verne- Doctorul Ox

Kate diCamillo- Miraculoasa călătorie a lui Eduard Tulane

Liz Pichon- Minunata lume a lui Tom Gates

Louis Sachar- Tabăra

Luis Sepulveda- Povestea unei pescăruşe şi a motanului care a învăţat-o să zboare

Mark Twain- Aventurile lui Tom Sawer

Michael Bond- Ursuleţul Paddington

003
bookpic-5-ramona-4669
print-si-cersetor_1_fullsize
372467
bookpic-5-bunicuta-hotomana-95026
fram,-ursul-polar-500x500
002

Rick Riordan- Percy Jackson şi olimpienii -Hoţul fulgerului

Roald Dahl- Marele uriaş prietenos

Roald Dahl- Matilda

Spencer Johnson- Cine mi-a luat caşcavalul?

Vasile Alecsandri- Poezii

Wiliam Steig- Dominic. Un câine cu suflet de aur şi nervi de oţel

32 de păreri la “Top 10

  1. Camelia

    Mie mi-au placut cartile urmatoare:
    -Beaverly Clearly-Ramona
    -Horia Corches-Istoria lui Razvan
    -Roald Dahl- Vrajitoarele
    -Roald Dahl-Charlie si Fabrica de Ciocolata
    -Roald Dahl-Matilda
    -Gellu Naum-Cartile cu Apolodor
    -Mellisa de la Cruz-Insula Pierdutilor
    -Jean Ure-Dragoste si saruturi
    -Michael Bond-Un ursulet pe nume Paddington
    -Michael Bond- Noile aventuri ale lui Paddington

  2. Denisa

    1. Louis Sachar-Tabara
    2.Luis Sepúlveda
    3 .William Steig-Dominic
    4.Antoine De Sain-Experienta-Micul print
    5.Horia Corcheş-Istorie lui Razva
    6.Cezar Petrescu-Farm ursul polar
    7.Jeff Kinney-Jurnalul uni pusti
    8.Jack London-Colt Alb
    9.Gelli Naum-Cartmel cu Apolodor
    10.Enid Blyton-Padurea fermecata

  3. Denisa

    1. Louis Sachar-Tabara
    2.Luis Sepúlveda-Povestea unei pescaruse si a motanului care a invatat-o sa zboare
    3 .William Steig-Dominic
    4.Antoine De Sain-Experienta-Micul print
    5.Horia Corcheş-Istorie lui Razva
    6.Cezar Petrescu-Fram ursul polar
    7.Jeff Kinney-Jurnalul uni pusti
    8.Jack London-Colt Alb
    9.Gellu Naum-Cartile cu Apolodor
    10.Enid Blyton-Padurea fermecata

  4. Iris V.

    Mie mi-au placut foarte mult urmatoarele 5 carti, pe care le-am punctat astfel
    Nota 5-Bunicuta hotomana scrisa de David Wiliams-i-am dat aceasta nota pentru ca mi-a placut legatura care s-a creat intre bunicuta si nepot,dar unele intamplari au fost neplacute
    Nota 6-Istoria lui Razvan scrisa de Horia Corches-i-am dat aceasta nota pentru ca intamplarile petrecute au fost palpitante,dar nu mi-a placut comportamentul personajelor in cadrul scolii
    Nota 7-Ocolul pamantului in 80 de zile scrisa de Jules Verne-i-am dat aceasta nota pentru ca mi-a placut vointa cu care calatorea si nu se dadea batut,dar unele intamplari au fost dure
    Nota 8-Ramona scrisa de Beverly Cleary-i-am dat aceasta nota pentru ca mi-au placut traznaile facute de Ramona
    Nota 9-Matilda scrisa de Roald Dahl-i-am dat aceasta nota pentru ca mi-a placut cu cata grija si cu cata dragoste o ingrijea domnisoara Honney pe Matilda,chiar daca nu era mama ei
    Nota 10-Marele urias prietenos scrisa de Roald Dahl-i-am dat aceasta nota pentru ca mi-a placut echipa pe care o formau Mup si Shoipie pentru a salva lumea si dragostea cu care se ingrijeau unul pe altul

  5. Ionela B.

    Iris, îmi plac comentariile tale pe marginea fiecărei cărţi. Sunt perfect justificate. Poţi adăuga la pagina ” Biblioteca de citate” părerea ta despre diferite fragmente ( însoţite de citate) care ţi-au plăcut din aceste cărţi. F. bine!

  6. Alex

    1.Jack London-Colt Alb: Am acordat nota 10 accestei carti deoarece m-a ipresionat atat de tare pasiunea si iubirea lui Scott fata de orice caine ,iar cand acesta a oprit lupta dintre Colt Alb si acel Buldog am fost coplesti de exprimarea lui Scott adresate acelui public josnic si nerusinat ,patetic.
    2.Louis Sachar-Tabara: Am acordat nota noua deoarece m-a impresionat faptul ca autorul a vrut sa exprime actiunile si schimbarile de compotamnt-in rau-pe care oamenii le pot face pentru a obtine o anumita suma de bani si mi-a mai placut cum autorul a pus accent pe prietenia care se poate lega intre doi oameni si de ce sunt capabili oamenii cand prietenul(prietenii) cand sunt la ananghie.
    3.Cezar Petrescu-Fram ursul polar: Am acordat nota 8 acestei carti datorita autorului care arata cat de mult pot circurile sa afecteze aninalele care au fost capturate de mici din diferite locuri sa ai amuze pe oamenii care nu isi dau seama cat de mult rau le face circul.M-a impresionat profund totodata cum autorul prezinta amintirile lui Fram cu mama acestuia..(Asta e parerea mea dar eu am considerat ca acesta este mesajul pe care autorul vrea sa il transmita cititorilor.)
    4.Roald Dahl-Matilda: I-am acordat nota 7 accestei

  7. Alex

    1.Jack London-Colt Alb: Am acordat nota 10 acestei carti deoarece m-a impresionat atat de tare pasiunea si iubirea lui Scott fata de orice caine ,iar cand acesta a oprit lupta dintre Colt Alb si acel Buldog am fost coplesti de exprimarea lui Scott adresata acelui public josnic si nerusinat ,patetic.
    2.Louis Sachar-Tabara: Am acordat nota noua deoarece m-a impresionat faptul ca autorul a vrut sa exprime actiunile si schimbarile de compotament-in rau-pe care oamenii le pot face pentru a obtine o anumita suma de bani si mi-a mai placut cum autorul a pus accent pe prietenia care se poate lega intre doi oameni si de ce sunt capabili oamenii cand prietenul(prietenii) acestuia sunt in pericol.
    3.Cezar Petrescu-Fram ursul polar: Am acordat nota 8 acestei carti datorita autorului care arata cat de mult pot circurile sa afecteze animalele care au fost capturate de mici din diferite locuri pentru ai amuza pe oamenii care nu isi dau seama cat de mult rau le face circul.M-a impresionat profund totodata cum autorul prezinta amintirile lui Fram cu mama acestuia.(Asta e parerea mea dar eu am considerat ca acesta este mesajul pe care autorul vrea sa il transmita cititorilor.)
    4.Roald Dahl-Matilda: I-am acordat nota 7 accestei carti deoarece m-a impresionat pasiunea Matildei fata de carti si cum mintea si vocabularul fetei se dezvolta la fiecare carte citita.
    5.Mark Twain-Print si cersetor: Am acordat nota 6 acestei carti deoarece m-a impresionat dorinta printului de a incerca viata de cersetor ,iar de asemenea m-a impresionat ,dar evident nu chiar asa de tare dorinta cersetorului de a fi print ,iar aventurile pe care le-au avut acestia au fost de asemenea frumoase.
    6.Enid Blyton-Padurea fermecata.
    7.Horia Corches-Istoria lui Razvan.
    8.Michael Bond-Ursuletul Paddington.
    9.Wiliam Steig-Dominic.
    10.Beverly Cleary-Ramona.
    Va rog sa ma scuzati pentru primul comentariu.Din neatentie am apastat butonul pentru postat in mijlocul comentariului fara a ma fi corectat.

  8. Daria

    1 Nota 10 este pentru cartea GEMENII TEMPLETON AU O IDEE scrisa de Ellis Weiner .Mie mi-a placut aceasta carte deoarece autorul pune accent pe inteligenta gemenilor,iar asta ii ajuta in situatiile dificile.
    2 Nota 9 este pentru cartea MICUL PRINT scrisa de Antoine De Saint-Exupery.Mi-a placut deoarece printul ”viziteaza” diferite planete ciudate cu locuitori la fel de ciudati.
    3 Nota 8 este pentru cartea MATILDA scrisa de Roald Dahl.mi-a placut aceasta carte deoarece Matilda este o fetita micuta care iubeste sa citeasca,chiar daca a crescut intr-o familie care crede ca aceste carti sunt o pierdere de timp.
    4 Nota 7 este pentru cartea PADUREA FERMECATA scrisa de Enid Blyton.
    5 Nota 6 este pentru cartea POVESTEA UNUI OMULET DIN CLASA A IV A scrisa de Judy Blume.

  9. Petrea Alexandra

    Nota 10 – ‘’Ramona’’. Mi-a plăcut foarte mult „Ramona” scrisă de Beverly Cleary deoarece micuța fetiță avea un mod special de a vedea lumea, iar felul in care o vedea poate amuza orice persoană.
      Nota 9 – ‘’Tabăra’’. Această carte scrisă de Louis Sachar este o carte tristă, dar m-a uimit faptul că acei copii își continuau munca indiferent de cât de obosiți erau.
    Nota 8 – ‘’Cărțile lui Apolodor‘’. ‘’Cărțile lui Apolodor‘’ scrise de Gellu Naum m-au încântat si m-au făcut să zâmbesc ori de câte ori le citeam.
    Nota 7 – ‘’Ursulețul Paddington‘’. ‘’Ursulețul Paddington‘’ scrisă de Michael Bond mi-a placut deoarece Paddington avea o minte stralucitoare, ca a unei om.Ursuletul, isi uimea mereu familia cu o noua nazbatie.
    Nota 6 – ‘’Povestea unei pescărușe si a motanului care a învățat-o sa zboare‘’. Aceasta carte scrisă de Luis Sepulveda mi-a plăcut foarte mult deoarece un motan a făcut o promisiune , si spre mirarea  mea, a respectat-o. A învățat o pescărușe sa zboare.
    Nota 5 – ‘’Fram  Ursul polar‘’. ‘’Fram ursul polar‘’ scrisă de  Cezar Petrescu mi-a placut pentru ca Fram ursul polar in ciuda aparentelor avea un talent aparte.
    Nota 4 – ‘’Pădurea fermecată‘’ . ‘’Pădurea fermecată‘’ scrisă de Enid  Blyton mi-a plăcut deoarece copacul Departarilor ducea mereu spre un alt tărâm magiun si neîntâlnit .
    Nota 3 -‘’Jurnalul unui puști‘’  scris de Jeff Kinney.
    Nota 2 – ‘’Bunicuța  hotomana‘’ scrisă de David Wiliams.
    Nota 1 – ‘’Povestea unui omuleț din clasa a-IV-a‘’

  10. Iulia Rebrean

    1.Nota 10 – ,,Marele urias prietenos” scrisa de autorul Roald Dahl,i am dat aceasta nota deoarece mi s-a parut un lucru minunat cand un urias poate colabora cu o fetita si devin cei mai buni prieteni!
    2.Nota 9 – ,,Cartile cu Apolodor” scrisa de poetul Gellu Naum i am dat aceasta nota deoatece mi s-a parut foarte jucause poeziile . Partea mea preferata a fost atunci cand Apolodor s-a intalnit cu maimutica si ea era indragodtita de el.
    3.Nota 8 – ,,Micul Print” scrisa de autorul Antoine de Saint-Exupery aceasta m-a impresionat prin faptul ca batranul îi arata fetitei foile cu povestea si desenele iar fetita a avut curajul sa zboare intr-un avion si sa il salveze pe Micul Print.
    4.Nota 7 – ,,Print si cersetor ” scrisa de autorul Charles Dickens, mie mi-a placut cand acei doi baieti au facut schimb de vieti.
    5.Nota 6 – ,,Fram ursul polar” scrisa de autorul Cezar Petrescu. Aceasta carte mi-a placut dar cateva secvente.
    6.Panza lui Scharlotte scrisa de autorul E.B. Withe.
    7.Doctor Ox scrisa de autorul Jules Verne.
    8.Insula misterioasascrisa de autorul Jules Verne.
    9.Cei doi teribili scrisa de autorul J. J , M. B.
    10.Inima de cerneala scrisa de autorul Cornelia Funke.

  11. Moca Andrei

    Voi acorda nota 10 cartii ,,Colt Alb”, de Jack London. Este o carte pentru toți, mai ales că fiecare va găsi ceva interesant acolo. ,,Colț Alb” este și va rămâne una din cărțile mele preferate. Pe mine personal m-a găsit la dispoziția ei. Adică dispusă să las totul de-o parte și să vreau să o citesc, să o descifrez.
    La prima vedere, iubitorii de animale sunt fanii numărul unu ai cărții. Mă număr printre ei. Cu un personaj principal din lumea celor care își arată colții, dar și devotamentul necondiționat, cu toate aventurile și primejdiile care îl pândesc la tot pasul, nu ai cum să reziști. Toate ca toate, dar să găsești o carte care să-ți facă loc în mintea și intențiile canine ale prietenilor noștri devotați, mai rar. Iar între zeul-om și lupul-câine este o relație indestructibilă, cu bune și rele, care, pare a ne asigura autorul, nu se va stinge niciodată. Nu în ultimul rând, ai la fiecare pagină impresia că povestea o pornește mereu în direcția vieții autorului, care vă asigur bate de departe orice subiect de carte.

    Nota 9 ii voi acorda cartii ,,Micul Print”, scrisa de Antoine de Saint-Exupery. Definită în două cuvinte, Povestea „Micul Prinț” aduce o rezolvare ipotetică la problema „regăsirii sinelui”. Conceptele de bază pe care le dezvoltă într-un stil unic,Antoine de Saint-Exupéry înglobează sinceritatea, credința, puritatea, imaginarul, conștiința, introspecția și simbolistica, direct relaționată cu interpretarea.
    Pilotul trăiește experiența cu micul prinț datorită unei proiectări a psihicului, cu rădăcini în perioada copilăriei sale, cauzată de necesitatea de a avea pe cineva care să îl înțeleagă, cu care să vorbească aceeași limbă, de la care să învețe lucruri noi și alături de care să manifeste sentimentele sale cele mai frumoase: fericirea și iubirea.
    Deși povestea întruchipează un dialog între adult și copil, cu momente de povestiri secundare, acțiunea este de fapt un vis al său odată ce are accidentul aviatic. Acest vis este o refulare a gândurilor sale, care au nevoie să găsească farmecul pierdut al copilăriei odată cu maturizarea și alinierea la cerințele stereotipice ale societății.
    Fapte, întâmplări din copilărie ne urmăresc pe parcursul vieții în mod inconștient. Copil fiind, pilotul deprinde o preocupare, de a desena un șarpe boa care a mâncat un elefant. Dorind să afle părerea adulților despre desenul său, este luat în derâdere și opera sa este interpretată drept o pălărie banală. Conștient de asemănarea cu un simplu accesoriu, copilul continuă să ceară aprecieri și interpretări ale desenului în stânga și în dreapta, dorind de fapt să provoace omul de rând la a-i oferi o altă perspectivă sau de a valida viziunea sa, pentru a fi sigur că prin interpretare poate ajunge la un limbaj „graniță” care să permită liantul social-comunicațional. Incapacitatea celor mari de a privi desenul în profunzime și de a accepta faptul că poate avea multiple interpretări, copilul este dezamăgit profund. Greșeala adulților este evidentă, lipsa răbdării și neacordarea atenției celui mic îi cauzează acestuia frustări, supărări pe care nu le poate exterioriza și care îl urmăresc inconștient pe parcursul vieții, cauzând comportamente neadecvate în momente neașteptate. O reacție corectă ar fi fost lauda desenului său, stimularea firului creativ și încurajarea continuării activității, pentru a realiza desene din ce în ce mai expresive.
    Intriga poveștii este apariția unui copil venit de pe altă planetă tocmai în mijlocul deșertului în momentul în care pilotul aterizează forțat ca urmare a unei defecțiuni a avionului. Acesta nu este un copil oarecare, are un rang aparte, este un mic prinț și deține o sabie, care întruchipează intenția de apărare.
    Băiatul cere direct pilotului să îi deseneze o oaie. Mirat, pilotul îi desenează elefantul mâncat de șarpele boa constrictor și îi spune că este singurul desen la care se pricepe. Copilul recunoaște imediat reprezentarea adultului și îi insistă pentru a cincea oară să i se deseneze o oaie. Acesta este momentul cheie, în care adultul este ca și fermecat de copil, întrucât acesta este sigura vietate care a avut răbdarea să dea o interpretare desenului său și să nu râdă de el. Semnificația este de-a dreptul profundă, deoarece abia acum avea pe cineva cu care să împartă gândirea magică, unică în viziune și interpretare până la această clipă.
    Pilotul desenează o oaie iar la vederea desenului, copilul are capacitatea de a observa detaliile, astfel încât precizează că oaia este fie bolnavă, berbec, sau prea bătrână. Acest fapt demonstrează atenția și imaginarul care îi permit o viziune diferită asupra lucruilor aparent banale. Desenând doar o cutie, încifrează practic dorința și motivează că oaia este înăuntrul cutiei, prințul fiind atunci foarte bucuros de rezultat, pentru că problema sa avea acum o rezolvare prin viziune. Cu ajutorul imaginației putea vedea oaia în interiorul cutiei și chiar momentul în care aceasta se duce la culcare.
    Cei doi împărtășesc gânduri și idei de cultură generală și interpretare. La un moment dat, prințul povestește de planeta sa micuță, pe care se află o floare frumoasă și menționează marea sa teamă: posibilitatea apariției unei oi care va mânca floarea. Acesta descrie cum privește stelele și știe că acolo sus, pe planeta sa este floarea care îl așteaptă și prezintă pericolul ipotetic care o pândește drept o problemă foarte importantă. Pilotul, obișnuit cu stilul adulților, tinde să nu dea importanță florii prințului. Copilul se simte însingurat, se victimizează și dispare. Însă odată ce pilotul regretă, copilul reapare. Semnificația este că imediat ce se manifestă gândirea matură, farmecul gândirii feerice, specifice lumii de basm, dispare. La întoarcerea prințului, pilotul îi oferă rezolvarea problemei sale, anume aceea de a desena o botniță oii și un gard în jurul florii, odată ce bineînțeles, va transpune pe foaie și mica sa planetă.
    Planeta micuțului este de fapt universul fiecărui copil, iar identitatea princiară reprezintă atribuirea unui rol eroic, pe care orice copil și-o dorește. Povestindu-i pilotului de planetă, menționează casa, dar nu cere să fie desenată, întrucât, în mentalul unui copil, casa nu ține neapărat de universul său, ci face parte din universul parental. Cei trei vulcani sunt responsabilitățile pe care le au copii, de exemplu temele sau ordinea jucăriilor iar floarea reprezintă frumosul din viața copilului, frumos care odată cu trecerea timpului are cerințe diferite și stârnește dorința de aventură, de realizare.
    Plecarea de pe planeta sa semnifică drumul inițiatic al fiecărui tânăr. Popasurile pe care le face sunt de fapt preocupările sale în drumul maturizării, acestea fiind variante, din domeniu asemeni planetelor pe care poposește: politice,financiare, istorice (de găsire a identității), militare. Destinația este pământul și pare a fi etapa finală de maturizare, întrucât devine un om „cu picioarele pe pământ” și cunoaște toate normele unei societăți și toate sentimentele, stările, preocupările unui adult.
    Căutarea apei în deșert este provocarea pe care prințul o dă pilotului. Intuiția și puterea gândului îl fac pe copil să creadă că în deșert va găsi o oază de apă, iar credința sa îi duce pe amândoi la un izvor, moment în care adultul își recapătă încrederea în intuiția copilăriei sale, în care imposibilul era posibil dacă exista credință în acel lucru.
    Întâlnirea prințului cu șarpele amintește de mitul fundamental al omenirii, cel al păcatului primilor oameni, iar promisiunea șarpelui de a-l duce pe copil înapoi pe planeta sa are un preț, viața sa. Șarpele ține să îi prezinte prințului toate aspectele negative ale vieții, precum suferința. Micul prinț însă nu este pregătit să plătească acest preț pentru a se reîntoarce la fericirea sa, floarea și universul său mic, întrucât nu a acumulat suficientă cunoaștere și pleacă mai departe în drumul său. Faptul că păsările care îi asigurau călătoriile au dispărut, simbolizează căderea acestuia în păcat. Grădina cu multe flori asemeni florii de pe planeta sa îl întristează, însă devine conștient că aparenta fericire unică a cuiva este comună oamenilor, iar unicitatea ține de adaptare, de subiectivism. Iar pentru el, floarea sa rămâne pe primul loc. Întâlnirea cu vulpea îl învață despre îmblânzire, de apropiere și sensibilitate, ceea ce declanșează și responsabilitatea. Atunci prințul simte responsabilitate și pentru floarea sa, acel sine pe care trebuie să îl hrănească cu lucruri spirituale, care să îl facă fericit.

    Nota 8 ii voi acorda cartii ,,Jurnalul unui pusti”, scrisa de Jeff Kinney. Este foarte interesanta si amuzanta. Daca nu ai simtul umorului dezvoltat, ti se va parea o carte foarte plictisitoare.

    Nota 7 ii voi acorda lui Gellu Naum, cu cartea ,,Cartile cu Apolodor”. Sunt multe intamplari in diferite imprejurari. Are un limbaj copilaresc, simplu si foarte comic. Este potrivita pentru copii, dar si pentru adulti, deoarece putem trage foarte multe concluzii si putem invata multe lucruri.

    Nota 6 ii voi acorda cartii ,,Print si cersetor”, scrisa de Charles Dickens. In aceasta carte este vorba defapt despre un lucru bizar si comic. Despre inversiunea unor copii -unul print si altul cersetor care semanau din chip pana in picioare care, ironic, s-au nascut in aceeasi zi. Acest lucru s-a intamplat cand Tom Canty (cel sarac) s-a aventurat pana la castel, intalnindu-l pe Eduard Tudor de Wales (printul). Acesti au inceput sa vorbeasca si, dupa ceva timp, au hotarat ca vor sa-si schimbe vietile pentru o zi.
    Sunt impresionat de dorinta si ambitia printului de a vedea cum este viata de cersetor.

  12. Maria T.

    Nota 10 va primi cartea Percy Jackson si Olimpienii-Hotul Fulgerului,de Rick Riordan.Este o carte plina de aventura,care tine cititorul cu sufletul la gura.Mie mi-au placut nespus de mult toate volumele acestei serii de carti.
    Nota 9 va primi cartea Inima de cerneala ,de Cornelia Funke.In aceasta carte emotia,aventura,suspansul si fericirea se imbina perfect.Este o carte ce merita citita!
    Nota 8 vor primi cartile din seria Jurnalul unui pusti,de Jeff Kiney.Sunt niste carti amuzante.ce descriu viata unui pusti si peripetiile prin care trece acesta.
    Nota 7 va primi cartea Tabara,scrisa de Louis Sepulveda.Aceasta carte este emotionanta.dar si plina de suspans si nedreptati.
    Nota 6 va primi cartea Gemenii Templeton au o idee , scrisa de Elis Weiner.Este o carte plina de idei geniale,cu personaje principale chiar minunate,Aceasta carte ne invata sa fim puternici si sa trecem peste toate obstacolele vietii.
    Nota 5 va primi carte Povestea unei pescaruse si a motanului care a invatat-o sa zboare,de Luis Sepulveda.Din aceasta carte invatam ca si daca un lucru pare imposibil,cu ajutorul prietenilor vom reusi sa-l facem.

  13. Maria L.

    10. Pădurea fermecată de Enid Blyton
    Am acordet nota 10 acestei cărți deoarece mi s-a părut foarte captivantă. Mi-au placut foarte mult aventurile prin care au trecut Moș Cratiță, Lună-Plină,zâna Mătăsuță, Beth, Frannie și Joe. Cel mai mult mi-a placut Tărâmul zilelor de naștere deoarece acolo primeai ce îți doreai.

    9.Pânza Charlottei de E.B.White
    Am acordat nota 9 acestei cărți deoarece mi-a plăcut cum Fern nu l-a lăsat pe tatăl ei să îl omoare pe Wilbur doar pentru că avea niște defecte din naștere. Charlotte a fost o bună prietenă când a scris pe pânză „Super porc”,ca Wilbur să nu fie tăiat de Crăciun.

    8. Bunicuța hoțomană de David Williams
    Am acordat nota 8 acestei cărți deoarece mi-a plăcut câte lucruri a făcut bunica,doar pentru că a vrut ca Ben să nu o mai creadă așa de plictisitoare. Mi-a părut foarte rău că la final bunica lui Ben a murit.

    7. Cei doi teribili de Jory John și Mac Barnett
    Am acordat nota 7 acestei cărți deoarece m-a impresionat faptul că „mâna dreaptă” a directorului poate să fie farsorul școlii. Mi-a mai plăcut și faptul că Miles și Niles și-au unit forțele pentru a face farse mai bune.

    6.Minunata lume a lui Tom Gates
    Am acordat nota 6 acestei cărți deoarece mi-a plăcut îndrăzneala lui Tom și a lui Derekde a-și face o trupă numita Câinii zombi.

  14. Catinean Daniela

    Dintre cartile pe care le-am citit imi plac plac in aceasta ordine:

    1.Micul print
    Micul print este o carte foarte frumoasa ,care pot spune ca mi-a ajuns la suflet!:)
    2.Povestea unei pescaruse si a motanului care a invatat-o sa zboare
    3.Marele urias prietenos
    4.Cartile cu Apolodor
    5.Ramona
    6.Jurnalul unui pusti
    7.Istoria lui Razvan
    8.Miraculoasa calatorie a lui Eduard Tulane
    9.Povestea lui Tracy Beaker
    10.Fraam ursul polar

  15. Cristiana B

    10.Marele urias prietenos. Am acordat nota 10 deoarece mi-a placut foarte mult că Mup cu Sophie au devenit prieteni buni si au colaborat împreună pentru a-i salva pe oamenii din Anglia de uriasii mancatori de oameni. 9.Istoria lui Răzvan.Am acordat nota 9 deoarece mi-a placut ca am călătorit împreună Răzvan in trecut unde ne-am întâlnit cu voievozi si am fost de față in timpul luptelor din istorie. 8.Tracy Beaker. Am acordat nota 8 deoarece mi-a placut ca fetita a fost amuzantă si aceasta carte m-a invatat sa nu ma dau bătută niciodată. 7.Tabara. Am acordat nota 7 deoarece mi-a placut ca a fost amuzantă si am invatat multe din ea dar nu mi-a placut ca bieții copii au fost pusi zi de zi sa sape câte o groapa. 6.Ramona. Am acordat nota 6 deoarece mi-a placut ca Ramona încerca sa faca lucrurile bine dar nu mi-a placut comportamentul acesteia față de sora ei.

  16. popluanaruxandra

    In sufletul meu va ramane mereu cartea „POLLYANNA” deoarece pun la inima cititorilor ,in special a copiilor si a tinerilor,o valoare de netagaduit care ne aduce liniste ,ne deschide spre lume si ne aproprie de ceilalti.
    Pollyanna ne indeamna sa privim totul cu alti ochi,primind,cu seninatate,toate cele ale vietii si transformand in bucurie suferinta semenilor nostri.Ea ne aminteste ca viata nu este un obiect de consum,ci este darul cel mai de pret,de care tot omul trebuie sa se bucure.

  17. Catinean Daniela

    NOTA 10
    ”Micul print”este o carte minunata care te invata despre prietenie: desi micul print a plecat de langa om,i-a spus ca el va fii mereu acolo,printre stele.
    Fraza care mi-a placut cel mai mult este:”Iata secretul meu. E foarte simplu: bine nu se vede decat cu inima. ESENTIALUL E INVIZIBIL PENTRU OCHI.”

    NOTA 9
    ”Povestea unei pescaruse si a motanului care a invatat-o sa zboare” e o carte minunata din care inveti sa iti ti promisiunile.

    NOTA 8
    ”Marele urias prietenos”-Desi am citit aceasta carte mai demult tin minte ca marele urias prietenos s-a dovedit a fii un bun prieten m-ai alesvunei fetite pe nume Sophie.
    Din aceasta carte am invatat sa NU JUDECI O CARTE DUPA COPERTA.

  18. emanuel erdic

    Eu dau nota10 cărţi Bunicuţa Hoţomană deoarece această carte povesteşte despre nepoţii di îmteaga lume cum nu le place la bunici.În încercarea de al fascina pe Ben bunica îi spune că ea este un hoţ internaţional.Când legăatura dintre ei se adânceşte bunica moare din cauza cancerului.

  19. Catinean Daniela

    NOTA 7
    ”Cartile cu Apolodor” este o carte plina cu aventuri,in care un pinguin numit Apolodor porneste intr-o aventura destul de periculoasa pentru a-si gasi familia.

    NOTA 6
    ”Ramona” este o carte minunata. Ramona, e o fetita care merge la gradinita si face tot felul de prosti, uneori primind chiar si pedepse. Cred ca tuturor o sa le placa aceasta carte, deoarece toti oameni au fost la un moment dat copii.

    NOTA 5
    ”Jurnalul unui pusti”-este o carte amuzanta despre un baiat. Acesta trece prin tot feluri de peripeti alaturi de prietenul lui. Sper sa va placa aceasta carte.

  20. Moisa sin gheorghe rebeca fabiola

    Cartea,, istoria lui Răzvan „eu ii dau nota 9 pentru ca mie nu mi sa părut prea aventuroasa cu magie foarte puternica de a fermeca cititorul. Pe lângă eu nu înțeleg de ce a mai inclusă pe Clei fata care nul baga in seama pe Răzvan adică ,,așa de frumoasa”.

  21. Stefanut Leonard

    Mie mi-a placut cel mai mult cartea Colț Alb deoarece ma marcat iubirea lui Colt Alb fata de Scott .De aceea ii acord nota 10.Nota 9 o voi acorda cartii Tabara.Mi-a placut prietenia dintre Zero si Stanly si peripetiile lor.

  22. Daniela F.

    În poveste, londonezul Phileas Fogg, care și-a angajat recent un nou valet, pe francezul Passepartout, face un pariu cu prietenii săi din Reform Club că poate să facă ocolul pământului în 80 de zile.

  23. Mihai Nascutiu

    Cartile mele favorite si care m-au purtat prin orasul cartilor sunt
    1 Jules verne- Doctorul ox
    2 Cornelia Funke-Inima de cerneala
    4 Joseph Delaney-Ucenicul vraciului
    5 Joseph Delaney-Sangele vraciului
    6 Robert Muchamore- clasa a vol 2
    7 Louis Sachar-Tabara
    8 Annei Sewell-Black Beauty

    Acesteasunt cartile mele preferate.

  24. Gliga Bianca

    Mi-a placut cel mai mult cartea ,,Operatiunea Iepurasul” de Sally Gardner, deoarece este o carte cu multe secrete si peripetii . Ii voi acorda nota 9. Cartea careia ii voi da nota 10 se numeste ,,In coada de peste”. Aceasta carte este volumul doi al cartii ,,Operatiunea Iepurasul” . Cartea are o peveste foarte interesanta, captivanta, care te tine in suspans pana la final.

  25. DIANA NEAGOS

    NOTA 7
    ,, ISTORIA LUI RAZVAN ” – Este o carte plina de aventuri in care este vorba despre un baiat pe nume Razvan care calatoreste prin istoria romanilor.

    NOTA 9
    ,, MARELE URIAS PRIETENOS ” – Este o carte interesanta in care este vorba despre un urias pe nume MUP care se imprieteneste cu o fetita pe nume SOPHIE . Amandoi incearca sa ii opreasca pe ceilalti uriasi mancatori de oameni .

    NOTA 8
    ,, JURNALUL UNUI PUSTI ” – Este o carte amuzanta despre GREG HEFFLEY ,un baiat care trece prin multe aventuri alaturi de prietenul lui .

    NOTA 10
    ,, POVESTEA UNEI PESCARUSE SI MOTANULUI CARE A INVATAT-O SA ZBOARE ” – Este o carte frumoasa in care este vorba despre ZORBAS , un motan care a fost ca o mama pentru un pui de pescarus .

    NOTA 6
    ,, MICUL PRINT ” – In aceasta carte este vorba despre prietenie . MI-a placut foarte mult aceasta carte si v-o recomand .

  26. Moisa sin gheorghe rebeca fabiola

    CARTEA CU NUMARUL 8 ESTE AMINTIRI DIN COPILARIE
    Acesta carte cu numărului 8 mia plăcut mult dar nu am putu sai dau o nată mai mare .Ea ma purtat intro călătorie fantastica plina de amuzament. Chiar când ma simțeam rău ,când eram veselă sau de obicei când eram trista citeam din ea ca sa ma înveselesc sa uit dede probleme.
    Din toate poveștile lui mia plăcut povestea UN OM LENES era foarte amuzanta si omul leneș semanea cu un pisic deal meu gras ,umflat si nici îmbucătură din gura nu si-o mestecă.
    Sper sa citiți aceste poveste.

  27. Catinean Daniela

    Intradevăr, nu-mi prea place sa citesc, dar o astfel de carte mi-ar plăcea să citesc in fiecare zi!😄
    MINUNEA, scrisă de R.J.Palacio e cea mai frumoasă carte pe care am citit-o! Chiar dacă o să mai citesc și alte cărţi și probabil ele o să imi placă mai mult n-o să uit niciodată cu ce emoţii am citit MINUNEA! O carte extrem de emoţionantă …de vis aș putea spune. Chiar dacă nu are foarte multă acţine, această carte m-a impresionat, intradevăr! MINUNEA mi-a facut „cunoștinţă” cu latura mea sensibilă!
    Am scris din suflet acest mesaj și sper că va plăcut și vouă la fel de mult această carte, iar dacă nu, sper că v-am schimbat părerea despre ea!
    MINUNEA=❤

Comentariile nu sunt permise.